BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, August 26, 2010

setiap mensia bisi pengurang enggau pengelebih tang nama kebuah mensia selalu ngambi ulih atas pengurang orang bukai?enda ya ngira ya empu bisi pengurang..kadang2 suah ga betanya dalam ati nama mensia enda nemu ka manah enggau pangan diri maya ke begulai?sepatut ya mesti betulung,sama nampal pengurang ny ukai mjak ngemedis orang..semua tu selalu nhyadi ba bala kaban,diri sebilik..nya meh penaggur maya kitai enda menghargai orang ke disisi ktai,nda ngira pemanah orang nya....suba meluangkan masa 5 minit kena berunding....peda dulu pengurang diri,ubah dulu perangai diri,legi ny majak bejai orang tang enda meda penyai diri...mensia..mensia...tusah ka ngaku penyalah diri ka agi ngutuk orang ari ke madah enggau manah,nulung orang...mayuh g k bejai,mantah,ngambi ulih...nya meh ulah mensia ke maya ari tu...Bayi hidup semula dalam pelukan ibu
Seorang bayi lelaki pramatang yang telah disahkan meninggal dunia di Australia hidup kembali selepas dia dipeluk oleh ibunya selama dua jam, lapor sebuah akhbar semalam.
Dalam kejadian pada Mac lalu yang disifatkan sebagai keajaiban Tuhan, doktor-doktor memberitahu, bayi berkenaan yang diberi nama Jamie Ogg, tidak berpeluang untuk hidup setelah dia dilahirkan pada minggu ke-27 dengan berat badannya hanya 600 gram di sebuah hospital di sini.
Bagaimanapun, kembar Jamie iaitu Emily berjaya diselamatkan selepas dia diberikan bantuan pernafasan selama 20 minit.
Doktor kemudian menyerahkan Jamie yang disahkan telah meninggal dunia kepada ibunya Kate dan pasangannya David untuk penghormatan terakhir.
Sedih dan sukar menerima hakikat bahawa anaknya telah mati, Kate meletakkan Jamie di atas dadanya dan mengusap-usap anakya sambil menceritakan mengenai apa yang mereka ingin lakukan bersama jika dia dapat membesar bersama adik kembarnya, Emily.
Selepas dua jam dipeluk, tubuh Jamie kembali hangat dan dia mula menunjukkan tanda-tanda bernafas.
Kate kemudian memberikannya susu dengan menggunakan jari.
"Saya berasa sangat sedih apabila doktor memberitahu dia tidak dapat diselamatkan. Tanpa berfikir panjang saya terus memeluknya. Dia kemudian mula bernafas dan membuka mata. Sungguh ajaib," kata Kate.
Seorang doktor yang dipanggil untuk memeriksa Jamie mengesahkan bahawa bayi itu hidup, tetapi tidak dapat menerangkan bagaimana fenomena itu berlaku.

Related Posts with Thumbnails